Delavnice

Za mlade in odrasle (spoznavanje tehnik, veščin komuniciranja, spoznavanja sebe, čuječnost).

»Vsi govorijo o miru, nihče pa ne izobražuje za mir. Ljudje se izobražujejo za tekmovanja, in to je začetek vsake vojne. Ko bomo izobraževali za sodelovanje in solidarnost drug z drugim, bomo tisti dan izobraževali za mir.« Maria Montessori

Čeprav se ljudje vse bolj zavedamo pomena sodelovanja in solidarnosti in tudi marsikateri učitelj (šola) danes deluje v tej smeri, želimo prispevati svoj del izobraževanja za mir. Temu služijo številne delavnice - od takšnih na temo čustev, upravljanja s konflikti, temeljev družbenega ustroja, osnov prava, kako se ta prepleta z moralo in verstvi (v smislu primerjalnega prava), katere so tvoje vrednote, nekaj osnov psihologije in tehnik za umirjanje uma. Ponuditi želimo znanja, ki jih potrebujemo v vsakdanjem življenju, zato so praktično usmerjene, z nekaj nujnih teoretičnih osnov. V delavnicah prepletamo številna znanja z različnih področij. Priporočamo jih zlasti vsem tistim, ki nameravajo delati z ljudmi - ker pa smo vsi vpeti v odnose, menimo, da bi lahko vsakdo našel nekaj zase.


Mala šola prava

Spoznajte osnove prava: nekaj o pogodbah, nekaj varstva potrošnikov, nekaj kazenskih, in socialnovarstvenih vsebin - kaj je pomembno, ko želimo spisati “reklamacijo”, ugovor, pritožbo, kam pogledati. Delavnica poda teoretične osnove in je praktično usmerjena, za potrebe vsakdanjega življenja. Primerna je za deveti razred osnovnih šol in dijake.


Razpakirajmo konflikte

Kaj je konflikt in kakšne so možnosti njihovega upravljanja? Osnove mediacijskih tehnik in veščin s ščepcem prava in psihologije. Trajanje: vsaj uro in pol, do 10 ur. Delavnice za višje razrede osnovnih šol in dijake.


Razpakirajmo čustva

Predalčkanje čustev, zakaj so tu in kaj z njimi početi? Osnova, ki bi jo morali poznati že v osnovni šoli. Zelo pomembno za osebnostni razvoj ter dobre komunikacijske veščine. Delavnica, na kateri nam ne bi smelo biti dolgčas ;-).


Od mediacije do meditacije

Udeležite se poglobljenega, 24 urnega izobraževanja, v katerem lahko osvojite pravna, psihološka in mediacijska znanja, pa še nekaj znanj umirjanja notranjega ropota za povrhu. Posredovana je dobra baza znanj za vrstniško mediacijo. Delavnica je primerna za dijake in deveti razred osnovne šole.